Nieuws

Het zwemwater bij de Kuilen heeft als waterkwaliteit 'Uitstekend' gescoord!

De Kuilen Mill, Meest Noordelijke Hoek van het Strand

De algemene kwaliteit van het zwemwater is:

Uitstekend Uitstekend
De kwaliteit wordt bepaald aan de hand van de Europese norm voor zwemwaterkwaliteit op basis van een reeks van metingen op het voorkomen vanintestinale enterococcen en E. coli in het zwemwater.

 
 

De Kuilen veiliger voor zwemmers

MILL - Zwemplas de Kuilen tussen Langenboom en Mill is binnenkort een stuk veiliger voor zwemmers. Door het onder water aanleggen van een zandtalud worden de vele hoogteverschillen van de zandbodem in het zwemgedeelte ongedaan gemaakt. Dat gebeurt over een breedte van ongeveer 350 meter.

Op dit moment wordt het Kuilenstrand aangepakt. Over enkele weken zal het resultaat zijn dat gemeten vanaf de waterlijn op het strand de zwemvijver dertig meter verder een diepte bereikt van ongeveer anderhalve meter. 

De deelnemers aan de jaarlijkse nieuwjaarsduik kunnen hier 1 januari al van profiteren. 

Voor het aan te leggen talud worden duizenden kubieke meters zand gebruikt.

de kuilen mill langenboom veiliger

 
 

Recreatieplas de Kuilen ontvangt certificaat Schoon en Veilig

IMG 1428.JPGOnlangs kreeg recreatieplas de Kuilen tussen Mill en Langenboom het certificaat ‘schoon en veilig’. Een certificaat waarvoor men aan een aantal eisen moet voldoen, voor de provincie deze toekent. “We zijn erg blij met dit certificaat,” vertelt Carolien Geurts van Kessel van strandpaviljoen de Kuilen. “Dit is geen certificaat wat je standaard krijgt. Er zijn een aantal criteria waaraan je moet voldoen.” Als voorbeeld noemt Carolien veiligheid in en om het water, hygiëne en een schoon en veilig strand.

Vooral om het strand en de zonneweide schoon te houden moet Ram Recreatie BV, die strandpaviljoen de Kuilen exploiteert, extra investeren. Carolien: “We hebben dit jaar enorm veel last van ganzenpoep. Er zijn zo’n honderd ganzen die de Kuilen als thuisbasis hebben. En die laten natuurlijk ook de nodige uitwerpselen achter.” Sinds vorige week beschikt men over een machine waarmee men het gras kan vegen en reinigen. “Het strand harkten we iedere dag al schoon. Maar nu kunnen we ook het gras schoonhouden van ganzenpoep.”